Smykkereparationer

af | maj 16, 2021 | Smykker, Smykkeraparationer | 4 Kommentarer

Som udlært guldsmed er et af de store arbejdsområder at reparere smykker som er gået i stykker. Det kan være at stikken på en ørering er knækket af, eller at favorit halskæden er knækket eller at din armring har fået en revne. Det er alt sammen ødelagte smykker som kan blive repareret igen af f.eks. mig.

Det hænder også at en ring enten er blevet for lille eller for stor. Her kan en guldsmed også hjælpe med at gøre ringe større eller mindre. Ofte er det ringe som er blevet små og som skal udvides. Det er nok de smykkereparationer jeg har flest af.

to guldringe, som der skal gøres større
En guldring får loddet ekstra guld i, så den kan gøres større

Om det er en sølvring eller guldring der skal gøres større, så bliver de savet op og jeg sætter et nyt stykke guld eller sølv i, så den kommer op i den størrelse som kunden har behov for. På fotografiet overfor, kan du få en fornæmmelse af hvordan det ser ud når ringe bliver udvidet ved at få isat ekstra guld.

Når det er loddet på, så kan det overskydende metal files væk og gøres pæne igen.

Overfladen kan være svær

Ved en af de to ringe jeg lige har gjort større, har ringen en ganske særlig overflade og det er ikke altid at en overflade kan genskabes. Men i dette tilfælde kan det godt lade sig gøre, fordi jeg selv har lavet ringen med den spændende overflade for mange år siden.

guldring hvor der er isat ekstra guld
overfladen på en guldring er genskabt

Når jeg reparerer ringe som disse, så tjekker jeg samtidig også om stenene sidder som de skal. For hvis de sidder løse, kan jeg også gå dem efter og få dem sat fast. Jeg plejer at anbefale, at man får set sine smykker med sten efter ca. en gang om året. For det som får stenen til at sidde fast, kan nemlig med tiden blive slidt og til sidst kan stenen risikere at falde ud.

to guldringe som er blevet gjort større

Har de et smykke som trænger til at blive repareret, kommer jeg gerne med et uforpligtende tilbud på det. Du kan kontakte mig her.

4 Kommentarer

 1. Laila Elkjær

  Hej jeg vil høre hvordan din åbningstid er. Jeg har 1 armbånd jeg skal have taget nogle led af
  Mvh. Laila Elkjær

  Svar
  • Alice

   Hej Laila. Normalt har jeg åben hver onsdag fra 15 til 17.30 uden tidsbestilling. Men onsdag d. 23/3 holder jeg lukket. Men du er velkommen til at sms mig og se hvordan det passer med tirsdag, torsdag eller fredag i næste uge. Mi mobil er: 21 74 51 97

   Svar
   • Nick

    Hej.

    Min kone og jeg har 2 ringe der skal gøres mindre, hvad vil prisen typisk være for såden en omgang?

    Vh Nick Grabow

    Svar
    • Alice

     Hej Nick
     Hvis det er sølv og uden indpakning af sten koster det 200 kr. og 350 kr. i guld. Er der sten som skal dækkes ind eller tages ud koster det ekstra. Hvis det har din interesse, er du velkommen på mit værksted, så kan jeg meget bedre svare dig 🙂 Jeg har åben uden tidsbestilling hver onsdag mellem 15 og 17.30 og ønsker du at komme på andre andre tidspunkter, er du velkommen til at ringe så kan vi aftale en anden tid. mobil: 21745197

     Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

unik og personlig guldring med evighedstegn og blade hele vejen rundt

Hvad kan jeg hjælpe dig med? Og hvad laver jeg som Guldsmed Alice? Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv klogere

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Tak for din tilmelding

X
  0
  Din Kurv
   Beregn forsendelse