Jewellery * Film * Moments

af | jan 29, 2024 | Smykker, Smykkeudstillinger, Udstilling

Dette er titlen på en ny smykkeudstilling, hvor jeg sammen med ca. 40 andre guldsmede er blevet særlig inviteret af Kurator Nina Hald.

smykkeudstilling arrangeret af Nina Hald, hvor Guldsmed Alice deltager med et smykke inspireret ag Netflix serien Bridgerton

Vi har hver især fået tildelt en film eller serie, som vi hver især har lavet et smykke ud fra.

Jeg har lavet et smykke med inspiration fra Netflix serien Bridgerton. En serie hvor vi følger en familie i slut 1800tallet i det bedre borgerskab i England. Familiens børn skal ind i selvskabslivet og finde sig en at gifte sig med for sikre deres sociale status. For hver sæson, følger vi et af familiens børn der finder “kærligheden”.

Scene fra Bridgerton hvor Dapny skal gøre sin debut og repræsenteres for Dronningen.

Det som jeg synes går igang i mange scener fra Bridgerton serien, er alle de forskellig artede halssmykker som skuespillerne bærer. Daphny som er en af hovedpersonerne i sæson 1, skal i den scene du kan se ovenfor, gøre sin dubet i selvskabslivet og præsenteres for dronningen. Hun er her ved at stige ud af karretten. Hun repræsentere skønheden, det enkle og det fornuftige. I gennem sæsonen har hun enkle og simple smykker på. Kun ved enkelte begivenheder bærer hun mere prangende smykker, som f.eks. da hun skal præsenteres for dronningen. Derfor er et af mine udganspunkter for mit smykke de dråbeformede sten, som hun har på på billedet oven for.

Et manipulerende spil

hvid snerle i dansk natur

Jagten på kærlighed eller en ægtefælle som sikrer ens sociale status er til tider et manipulerende spil i Bridgerton serien. Et spil, hvor kvinderne samtidig skal opføre sig korrekt for at passe ind i samfundets normer. En rolle som for nogle kvinder i serien kan være kvælende, mens andre kvinder mestrer spillet og får snoet sin vej frem og blomstrer samt funkler i toppen. Snerle blomsterne repræsenterer udholdenheden som flere af de kvindelige karakterer udviser og symboliserer også det bånd som opstår mellem Dapny og Simon.

Mit smykke består derfor af en ranke af snerler, som snor sig rundt om halsen og strammer til som en choker. Keshikultur-perler er snerleblomster som endnu ikke er sprunget ud. Har de mon gode væksbetingelser eller når de at blive revet væk?

Snerle planten i de danske haver er noget udskældt. De overtager og dominerende fuldstændigt et bed og kan kvæle de planter som de gror op af. Men selve snerle blomsterne er utrolig smukke og faktisk også ret eksotiske efter min mening. De strutter nærmest helt uskyldigt i toppen, soler sig i successen over at det lykkedes at blomstre samtidig med at de strammer godt om den plante de gror op af.

Snerlerne kom faktisk til senere i processen

Da jeg sad og arbejde med dette smykke, havde jeg en indre dialog med mig selv. Jeg sidder og snakker med mig selv om det konceptuelle indhold af mit smykke. I min tankeproces, mens jeg arbejdede på de enkelte led til mit halssmykke, kom tanken pludseligt til mig, at det er jo vildt kvælende at leve som kvinde i det samfundslag. Der er også en scene i Bridgerton hvor Daphny bogstaveligt talt føler sig kvalt af hendes situation og hiver en ellers smuk halskæde af hun har modtaget af en prins. Det er kvælende at opføre sig korrekt og følge sin fornuft. For inderts inde vil vi alle sammen helst bare gerne finde kærligheden og nogle gange er kærligheden der hvor vi mindst forventer det.

Smykke proces til mit udstilling smykke "Jewellery - Film - Moments"

Smykkeudstilling Jewellery * Film * Moments

Udstillingen kan ses på Falkoner Bio fra 1. marts og foregår i forhallen. Derefter flytter udstillingen til Nordisk Film biograf i Viborg i april måned. I maj måned flytter udstillingen så til Nordisk Film biograf i Odense. Der er derfor rig mulighed for at se udstillingen og se hele mit smykke som deltager i udstillingen.

I forbindelse med udstillingen er jeg ved at planlægge en kunde aften enten i Odense eller Viborg, hvor du kan får et glas bobler, popkorn og jeg vil ganske kort snakke om udstillingen og lidt om mit bidrag. Det koster 165 kr. at deltage. Hvis det har din interesse så kontakt mig. Dato ligger endnu ikke fast. Men tilmeld dig mit nyhedsbrev og du blive opdateret med dato for kundearrangementet.

Der er også udgivet et udstillingskatalog skrevet af Nina Hald. Den koster 75 kr. Skal den sendes med posten koster det ekstra.

detalje billede af halssmykke til Nina Hals næste store smykkeudstilling "Jewellery * Film * Moments"
Foto: Bank Fotografi

0 kommentarer

X
0
    0
    Din Kurv