Kolibri-vedhæng i 100% bæredygtigt sølv

af | nov 10, 2022 | Bæredygtighed, Vedhæng

Det startede egentligt med at være en kundeopgave, hvor kunden sendte mig et billede af nogle kolibri-øreringe, som hun ønskede sig et vedhæng der passede til.

Vi skrev lidt frem og tilbage, og til sidst fandt vi det helt rigtige design sammen. Den model jeg lavede til min kunde, synes jeg simpelthen også bare er så fin. Derfor besluttede jeg mig for at sætte den i produktion.

Men jeg har ikke bare sat den i produktion, jeg har simpelthen valgt, at kolibri-vedhængene bliver lavet i 100% bæredygtigt sølv fra et dansk firma, som hedder Nordic Urban Mining.

Det har jeg valgt som et led i at arbejde mere bæredygtigt, og skabe mere gennemsynlighed for, hvor de materialer, jeg arbejder med, kommer fra. Men mere om det senere.

Kolibri-vedhæng i 100% bæredygtig sølv

Jeg har netop lagt disse fine kolibri-vedhæng på min skønne webshop. Vedhænget uden kæde koster 1.250 kr, Og de hænger fint i en kort såvel som i en lang sølvkæde.

De er lavet i 100% bæredygtigt sølv fra firmaet Nordic Urban Mining, men jeg får dem støbt ved et andet firma i Fredericia. Efter de er blevet støbt, så færdiggør jeg dem på mit guldsmedeværksted i Vejle. Jeg har valgt at lave dem med tre spændende og forskellige overflader. Du kan derfor når du køber dem på min webshop, bestille dem med en pisket overflade, eller du kan vælge at bestille dem med en fræset, linjet overflade eller helt klassisk blank overflade. Prisen er den samme, om du vælger den ene eller den anden overflade. Du finder dem her på min webshop.

tre kolibri vedhæng hængende i sølvkæder
Kolibri vedhæng i 100 % bæredygtig sølv med linjret fræset overflade hængende op kæde.
kolibri vedhæng med pisket overflade på kæde

Kolibri er vigtige for naturens biodiversitet

Kolibrier er faktisk vigtige for den biodiversitet, hvor de enkelte kolibriarter lever. Der findes over 300 forskellige arter i hele verden. Men hver art lever blot i et afgrænset område. De lever i en særlig sameksistens med de planter og blomster, som de med deres karakteristiske næb drikker nektar fra. I regnskovsområder bliver blomsterne ikke bestøvet af insekter, nej det er bl.a. kolibrier, som spreder pollen fra blomst til blomst. Hvis klimaet ændrer sig, og påvirker de blomster som kolibrierne lever af, så vil bestanden af kolibrier også ændre sig. De er derfor en vigtig faktor for, hvordan vores natur har det. Vi skal passe bedre på vores natur og vælge de aktiver som ikke belaster vores natur. Det skal dog lige siges at kolibrier ikke er udrydningstruet. Men passer vi ikke på vores natur, kan det nemt ske.

Nordic Urban Mining

Sølv fra firmaet Nordic Urban Mining kommer fra slagger og aske fra dagrenovationen. Firmaet sorterer slaggen, som er restmateriale efter vores affald er blevet brændt og forarbejdet. For noget af vores husholdsningsaffald som ender på lossepladserne indeholder faktisk sølvsmykker. Men efter det er blevet forarbejdet og forbrændt, sorterer Nordic Urban det i deres egne avancerede sorteringsanlæg, så de i sidste ende har 100% rent ædelmetal som sølv.

Sølvet fra Nordic Urban Mining bliver testet, vejet og analyseret inden det bliver raffineret og igen forarbejdet til sølvplader og tråde som jeg f.eks. kan bruge til at lave smykker med.

Inden for smykkebranchen får hvert firma testet de ædelmetaller, vi arbejder med. Det er med til at sikre, at de smykker jeg laver, også er det de bliver solgt som. Det samme gælder for Nordic Urban Mining. Sølvet og guldet herfra bliver også testet af Force. Det er derfor dokumenteret, og med garanti for, at det hele er, som det skal være.

Det sorteringanlæg som Nordic Urban Mining kører med, kører på grøn energi, og det hele foregår i Kolding. Firmaet kan derfor også garantere et meget lavt CO2-aftryk.

Det er derfor med stor glæde, at jeg nu begynder at arbejde med sølv fra Nordic Urban Mining og derfor kan være med til at gøre en forskel for vores natur. I første omgang er det disse yndige kolibri-vedhæng som er lavet af dette sølv.

illustration af arbejdsproces for Nordic urban Mining. 100% bæredygtig sølv fra danmark.
Her ser du illustration for, hvordan hele denne cyklus foregår. Det gule indrammede felt er det arbejdsområde, som firmaet Nordic Urban Mining tager sig af.

Kan kolibri-vedhængene også fås i guld?

Kolibri-vedhængene kan jeg godt lave i 14kt eller 18 kt. guld og hvidguld. Dog kan de ikke laves af 100% bæredygtig materiale. For der er ikke nok materiale fra vores affald, der gør det muligt for firmaet Nordic Urban Mining at skabe en produktion af guld.

Derfor bliver kolibrierne i guld lavet af guld, som jeg køber hos Ravstedhus. Det guld er 80% bæredygtigt og lavet af recirkuleret materiale. Du finder Kolibri-vedhænget i 14kt. guld på min skønne webshop her.

Der er også den mulighed, at kolibri-vedhænget kan laves af dine gamle guldsmykker, som du ikke længere bruger. Og det er jo faktisk også bæredygtigt. Kontakt mig for at få mere at vide om det.

0 kommentarer

X
0
    0
    Din Kurv