Havets Juvel

af | mar 5, 2021 | Smykker, Smykkeudstillinger

I lørdags var jeg og familien i Kerteminde for at besøge Fjord&Bælt. Jeg skulle se deres særudstilling ”Havets Juveler”, mens min mand og piger kunne gå rundt og se på fisk, sæler og røre søstjerner. Ind imellem var der udstillet skønne smykker udført af fyrre guldsmede og smykkedesignere fra hele Danmark.

fotografi fra udstillingen havets juvel

I samarbejde mellem forfatteren Nina Hald og Fjord&Bælt er udstillingen ”Havets Juveler” blevet til og det er virkelig nogle skønne, unikke, kunstneriske og også af og til sære smykker og genstande som er blevet udarbejdet. Det fungerer utroligt godt at smykkerne og kunstgenstandene er spredt ud mellem Fjord&Bælts udstilling og aktiviteter. Der en interaktion mellem de levende fisk og planter som giver smykkerne kontekst og smykkerne giver omvendt en mere kulturel kontekst til Fjord&Bælts akvarier.

Skellig af en hval lavet i gud med en perle inde i maven

Dog vil jeg sige, at det var lidt ærgerligt at noget af lyset hos nogle af smykkerne var ude af drift. Det synes jeg påvirkede oplevelsen af disse smykker, hvor man ikke rigtig kunne få den fulde oplevelse af smykkerne. De fleste smykker er udstillet i en lukket væghængt kasse. Det virker meget traditionelt museumsagtigt. Måske det ved nogle af smykkerne ville have fungeret bedre hvis de havde været udstillet ude i rummene. Også for at bremse publikum mere op og se på smykkerne. De fængede ikke rigtig børnene ved den måde de var udstillet på. Men børnene er selvfølgelig heller ikke målgruppen for særudstillingen. Jeg er generelt vild med udstillingen og synes at det initiativ fra Nina Hald og Fjord&bælt er fantastisk.

Ring af guld med rød koral som ligner en blød sten og op gennem hullet kommer en guld koral

Særudstillingen ”Havets Juveler” er bestemt et besøg værd hvis man interesserer sig for smykker, ædelstene, perler og rav. De enkelte guldsmede og smykkedesignere har på hver deres måde formået at arbejde med skønheder som havet giver os til smykkefremstilling. Smykkerne er ufattelig smukke og nogle er af mere kunstneriske karakter end andre, hvor man tydeligt kan se, at der arbejdes med konceptuelle tankegange og kommenterer til f.eks. menneskers udnyttelse af naturens resurser og de mere kulturhistoriske aspekter som brugen af perler, rav, muslinger m.m. Kom og bliv fortryllet hos Fjord&Bælt, mens børnene kan se på fisk og holde søstjerner.

0 kommentarer

X
0
    0
    Din Kurv