Månesten

af | mar 5, 2021 | Ædelstene, Smykker

Af alle de smukke og spændende smykkesten vi har i verden, er månesten min absolute favorit. Jeg elsker det flotte blålige skær og perleagtige glans som månestenene har.

De kan variere i farver fra grå, hvid, lakse farvet og brunlige farver. Der findes også helt klare månesten med et helt skarp blåt skær. De bliver kaldt regnbuemånesten.

Mørk sølvring med oval månesten i guldfatning

Månestenene hører til stengruppen feltspat og har et lamelstruktur, som gør at de har deres karakteristiske skær. Dette skær kaldes adularescens. Feltspatgruppen er i sig selv en ganske almindelig stengruppe på verdens plan. Men netop månestens typen er knap så udbredt. Månestenene kan komme fra Australien, Madagaskar, Indien, Brasilien, Norge, Alperne i Europa, USA, Tanzania m.m. Sri Lanka er det område som har de månesten af bedste kvalitet til smykkefremstilling. Faktisk har der også været forekomster på Bornholm, men de er total udtømt nu.

samling af månesten, nogle rå nogle slebne.

Det er ikke en så hård sten og de tåler ikke særlig godt stød. Har man smykker med månesten, skal man passe godt på dem, særligt ringe med månesten. De kan blive matte og slidte ved almidelig daglig brug.

På trods af det elsker jeg at arbejde med månesten i smykker, Elsker det lidt mystiske udtryk, og som de er med til at give mine smykker.

to ringe med månetsne og et par ørebøjler med månesten

I rå udgave, er de måske ikke så interessante. Men når de først bliver slebet, så er det at magien opstår. De bliver som regel slebet som cabochoner, som fremmer deres fantastiske flotte skær. Men de fås også i facetslebne udgaver. Disse smykker jeg har lavet, kan du se den bagerste er cabochon slebet og den forreste ring er med facetter. Det er månestenene også i øreringerne.

Er du også vild med månesten ? og kunne du tænke dig at få lavet et smykke med månesten, så hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte mig. For jeg giver gerne et uforpligtende prisforslag til dig.

0 kommentarer

X
0
    0
    Din Kurv