De lavede deres egne forlovelsesring

af | dec 27, 2023 | Forlovelsesring, Ringe, Smykkeworkshop

I løbet af 2023 har jeg haft nogle skønne fyre med på værkstedet, som ønskede at være med til selv at lave deres egen forlovelsesring. En ring som enten skulle bruges som forlovelsesring eller som en kærlighedsring uden at bruge ordnene “Vil du gifte dig med mig?”. En ring som er fyldt med kærlighed og drømme om en fælles fremtid til den helt særlig person i deres liv.

Fælles for dem er, at vi startede med et designmøde, hvor vi snakkede os ind på, hvordan de ønskede at ringen skulle se ud. Herefter fandt vi en dato, hvor de kunne komme med på værkstedet. Den ene krævede dog flere møder omkring centerstenen til forlovelsesringen. Da det er en stor dråbeformet diamant og her skulle vi lige finde den helt rigtige. Det tog alligevel en måneds tid inden vi fandt den.

Hver af disse fyre var med til at lave selve ringen, hvor jeg guidede dem igennem hele processen. De fik loddet, savet, filet og afprøvet micromotoren. Men da de forskellige sten skulle isættes ringene, overtog jeg og udførte fatte arbejdet andre dage.

De to af dem var med på værkstedet en halv dag og en af dem var med på værkstedet 1 ½ dag. Så det er også meget forskelligt hvor meget de enkelte ønsker at lave. De var alle dybt koncentrede og slugte det hele råd.

Forlovelsesring med dråbeformet diamant

Han var med en halv dag efter arbejdstid. Jeg havde i forvejen lavet selve fatningen til den store dråbeformet diamant. Han lavede selve ringen. Diamanterne som er fattet ned i ringen, er diamanter fra en anden ring, som var blevet for slidt. Jeg gjorde arbejdet færdigt med at lodde fatning på ringen og de små sten blev fattet af en ædelstensfatter og den store diamant fattede jeg selv.

unik forlovelsesring i 18kt. guld med en stor dråbeformet diamant i midten og mindre diamanter ned langs ringskinnen.
her bukker kursist en guldtråd rund på en ringbukker

Kærlighedsring

Selv om han var meget i tvivl om hun egentligt ønskede at blive friet til, så kan man jo give en kærlighedsring uden at bruge ordene “Vil du gifte dig med mig?”.

Han var med en halv dag, hvor han sandstøbe en flot guldring. Han fik den banket i størrelse og lavet en flot silkemat overflade. Han ønskede en livslinje hele vejen rundt om ringen, med knuder for livet små op og ned ture. Men livslinjen skal jo ende i et hjerte. En safir for hver af dem har jeg så efterfølgende isat en anden dag.

forlovelsesring i guld med to safirer og en livslinje der danner et hjerte
kursist der er ved at sandstøbe en forlovelsesring i guld
kursist der banker på en guldring, som han ønsker at fri med

En rustik forlovelsesring

Denne unge fyr havde et helt klart billede af hvordan han ønskede at ringen skulle se ud og så ønskede han at være med under hele processen. Han ønskede også at være med tilisætning af de rå diamanter, som han selv havde taget med. Han gjorde det suvrænt godt og fik faktisk også loddet selve fatningerne sammen. Men jeg overtog da fatningerne skulle loddes på selv ringen og isatte de rå diamanter. Det tog os 1 ½ at lave hans ring.

rustik forlovelsesring med fire rå diamanter i grappefatning
kursist der lodder fatninger til en forlovelsesring
kursist er trækker en guldtråd til en forlovelsesring

Vil du også med på værkstedet?

For det kan du nemlig hos mig. Vi starter som ved disse fyre med et designmøde, hvor vi snakker os ind på hvad du ønsker at lave. Så regner jeg en pris og vurderer hvor meget du kan være med til at lave. Tag endelig dine gamle guldsmykker med, for de kan måske genanvendes til dit nye drømmesmykke.

Herefter finde vi en dag eller flere dage, hvor du så kommer med på værkstedet og laver din egen ring. Jeg hjælper og guider dig igennem det hele. Der er let forplejning i løbet af dagen og det koster fra 300 kr. for en hel dag pr. person oven i smykkets pris.

Få en hel unik oplevelse og kom med på værkstedet og lav et ganske særligt smykke til dig selv eller en ganske særlig person i dit liv

BOOK ET DESIGNMØDE

0 kommentarer

X
0
    0
    Din Kurv