Vielsesringe af gamle guldsmykker

af | maj 28, 2022 | Bæredygtighed, Kundeopgave, Nyt af gammelt, Vielsesringe

Mange brudepar kontakter mig, netop fordi de ønsker at genanvende deres gamle guldsmykker i deres vielsesringe.

Der er to rigtig gode grunde til at ønske det. Den ene grund er, at det giver så meget mening for dem at bevare minderne fra deres familiemedlemmer igennem deres vielsesringe. Den anden grund er, at de håber på at kunne spare penge. Mere om det senere 🙂

før billede af gamle guldsmykker der skal blive til vielsesringe
genanvend gamle guldsmykker til jere vielsesringe

Det jeg oftes bliver spurgt om

Det jeg ofte bliver spurgt om er, om det er ligegyldigt, hvad det er for nogle guldsmykker vielsesringene bliver lavet af. Om alle typer guldsmykker kan omsmeltes, uanset om det smykker i 8kt., 14kt. eller 18kt.

I princippet kan jeg omsmeltet alle typer guldsmykker, uanset hvilken legering de har. Men hvis jeg blander fx. 8kt. og 14 kt., kan jeg ikke stemple de nye smykker med 14kt. Her skal jeg stemple smykkerne med den laveste legering, som er blevet omsmeltet. Når jeg smelter de forskellige guldsmykker sammen, kan jeg aldrig love hvilken nuance eller farve guldet vil få. Nogle gange vil det være mere rødt i det, andre gange mere gult.

Jeg kan ikke smelte hvidguld og rødguld sammen. For det første giver det en underlig farve, hverken helt hvidguld eller helt rødguld. For det andet har hvidguld og rødguld to vidt forskellige smeltepunkter som gør, at de ikke altid arbejder godt sammen. Har I rent hvidguld, kan jeg godt støbe jeres vielsesringe af det, men det er ganske vanskeligt at smede i omsmeltet hvidguld. Hvis I derfor ønsker at få omsmeltet hvidguldssmykker til jeres vielsesringe, skal de støbes, så jeg undgår at skulle smede på dem.

Hvordan er processen

Ønsker I, at jeg skal lave jeres vielsesringe, aftaler vi et designmøde, hvor vi taler om, hvordan I ønsker at genanvende jeres gamle guldsmykker, og om hvordan I ønsker, jeres vielsesringe skal se ud. Når vi har fundet ud af, hvordan jeres vielsesringe skal se ud, kigger jeg jeres gamle guldsmykker igennem. Jeg ser, hvad der er mest oplagt at bruge, og hvad der egner sig mindst til at blive omsmeltet. Nogle gange skal jeg syreteste smykkerne, for at vurdere om det er 8kt, 14kt. eller 18kt.

Det kan være at nogle af smykkerne er mere betydningsfulde for jer at få med i jeres vielsesringe end andre. Alt dette taler vi igennem ved designmødet. Jeg vil fortælle jer om alle fordele og ulemper ved at genanvende jeres gamle guldsmykker, og jeg går meget op i, at I føler jer godt vejledt og føler, at I er i trygge hænder hos mig.

Hvad koster det?

Alt afhængig af hvordan jeres vielsesringe skal se ud, regner jeg en pris udfra, hvor lang tid det tager at lave jeres vielsesringe. Selvom om I kommer med alt guldet selv, skal der stadig tilføjes ekstra materiale som slaglod, for at lodde jeres vielsesringe sammen. Det kan også være at I ikke har nok guld og at jeg skal tilføre det guld I mangler. På det grundlag regner jeg så en samlet pris til jer.

Har I alt guldet selv, koster det ca. det halve af, hvad de vil koste hvis de var lavet af nyt guld.

Er jeres guld en blanding af de forskellige legeringer, men I ønsker, at det skal være 14kt eller 18kt., skal jeg udregne, hvor meget finguld, jeg skal tilføre for at opnå den ønskede legering. Dette er så også noget jeg giver jer en samlet pris på.

Eksempler på vielsesringe lavet af gamle guldsmykker

Brede vielsesringe med en banket overflade og smukke diamanter på ræd og række. Ringene er lavet af kundens gamle arveguld og de har selv været med på værkstedet og lavet deres vielsesringe
Lærkegrens vielsesringe med en grov overflade og en lille diamant i damemodellen
vielsesringe lavet af gamle guldsmykker fra familien

Det videre forløb

Når vi har aftalt, hvordan jeres vielsesringe skal se ud, og I har godkendt prisen, så har jeg en leveringstid på ca. 4 til 6 uger. Nogle perioder er det 6 til 8 uger. Når tiden nærmer sig, kontakter jeg jer og siger, at nu går jeg igang, og kommer med en ca. vurderering af, hvornår I kan forvente ringene helt færdige.

Når jeg er helt færdig, tager jeg nogle instagramvenlige billeder af vielsesringene, og sender dem til jer sammen med en faktura. Når I kommer og afhenter jeres vielsesringe, skal I prøve dem på, for at se om størrelsen er som den skal være. Er der noget som skal justeres, så gør jeg det. Første tilretning af ringenes størrelse er på min regning inden brylluppet. I får jeres vielsesringe i en smuk ringæske, lavet af bæredygig materiale, sammen med en lille “pung”, som I kan bruge til selve brylluppet. Den fylder nemlig ikke så meget i mandens jakkelomme.

Den symbolske betydning

omsmeltning af gamle guldsmykker til nye vielsesringe

Jeg elsker at lave vielsesringe af gamle guldsmykker. Særligt når der følger en historie med smykkerne. For gamle smykker rummer nemlig ofte rigtig mange minder og følelser om dem, I har de gamle guldsmykker fra. Måske er smykkerne for slidte, eller I synes måske ikke at de klæder jer, og defor ligger de bare hengemt I skuffen. Derfor giver det så meget mere mening, at bruge dem til f.eks at få lavet jeres vielsesringe af dem. Det kan også være at I har gamle guldsmykker fra begge familier. På den måde bliver begge familie også, på et symbolsk plan, smeltet sammen.

Det første designmøde er gratis og ganske uforpligtende. Ønsker I at booke et møde om jeres kærlighedsringe, så hold jer endelig ikke tilbage med at kontakte mig.

0 kommentarer

X
0
    0
    Din Kurv