Bæredygtighed

af | aug 26, 2021 | Bæredygtighed, Smykker

Jeg har arbejdet som selvstændig guldsmed det sidste halvandet år. Jeg laver smykker med inspiration fra naturen og jeg har også det bæredygtige aspekt med i min guldsmedie. For nu kan jeg med stolthed sige, at 80% af mit guld og sølv, som jeg arbejder med, er lavet af genanvendt og raffinerede gamle guld og sølv smykker.

gamle guldsmykker kan få nyt liv

Jeg arbejder også med specialopgaver, hvor mine kunder ønsker at få omsmeltet deres gamle sølv og guldsmykker. Jeg har her på det seneste arbejdet rigtig meget med disse kundeopgaver og jeg elsker det. Både selve arbejdet, men også tanken om at genanvende de gamle guldsmykker og lave nye smykker af dem. På den måde er det det guld mindre, som bliver udvundet fra vores jord. Det tærer nemlig rigtig meget på vores jord, at udvinde guld.

Udvindign af guld

Idag bliver guld hovedsagligt udvundet fra miner, hvor der graves dybt ned i jorden. Guldet bliver som regel fundet, hvor det er sammen med andre mineraler. For at skille det ad, bruges giftige kemikalier, som kviksølv, men det forurener floder og landområder alt for meget og det forsvinder ikke af sig selv. Foruden at miljøet bliver beskadiget, bliver minearbejdeder også påvirket og kan risikere at dø af kviksølvforgiftning. Det er et stort problem for vores planet.

guldmine i australien
Guldmine i Australien

Det er derfor vigtigt at vide hvor guldet kommer fra, så vi ikke støtter de firmaer som udvinder guld ved at ødelægge vores natur og vores eget helbred. Det er også derfor at det er så populært at genanvende gamle gulsmykker. Guld har den fantastiske egenskab at det ikke forgår og derfor bliver all den udvundede guld stort altid genanvendt både i smykkeindustrien men også i den tekniske industri. Det firma jeg opkøber mit guld og sølv fra, kører selv til et raffinerings firma i Tyskland og afleverer alt det guld de opkøber og får det raffineret til nyt guld og sølv til smykkefremstilling.

Vielsesringe af gamle guldsmykker

Ring af tråde i guld og hvidguld som går på kryds og værs over og under hinanden.

Jeg laver også vielsesringe efter jeres egne ideer og her arbejder jeg også ofte med kundernes gamle guldsmykker og får det genanvendt i vielsesringe. Jeg er ret vild med tanken om at omsmelte gamle guldsmykker fra begge familier. For foruden at det ikke tærer på naturens resurcer, så bliver det kommende ægtepar også symbolsk smeltet sammen. Har I som kommende ægtepar også lyst til selv at lave deres vielsesringe, er de velkomne på min guldsmedie og lave hinandens vielsesringe.

Andre bæredygtige aspekter

smykkeæsker af miljø venlig materiale

Mine smykker kommes i smykkeæsker som er lavet af miljøvenlig materialer og er prikken over i’et. Det hele kommes samlet i en gavepose eller bliver sendt i pakkeæsker, som også er lavet af miljøvenlige materialer og alt er dansk produceret. Det hele er trykt med “ECO”, der fortæller dette.

Hvor fedt er det ikke lige, at jeg nu er kommet så langt, til at jeg nu kan skrive sådan et afsnit. Men det at være bæredygtig er en livslang proces. Der er altid områder som kan forbedres på det bæredygtige område og det vil jeg fortsat blive ved med at arbejde på.

0 kommentarer

X
0
    0
    Din Kurv