Hvordan planlægges polterabend?

af | mar 9, 2021 | Polterabend, Smykkeworkshop

Nu hvor jeg tilbyder smykkeworkshop som polterabend aktivitet synes jeg det er relevant også at komme med et forslag til hvordan du kan planlægge en polterabend. For der er nemlig mange overvejelser og beslutninger, som kan være svære at navigere i, i forhold til planlægning af en polterabend. Så her kan du læse om nogle af de forslag jeg har til de punkter der er værd at have med i planlægningen af en polterabend.

En kommende brud i "bride-to-be" udklædning med hammer i hånden

Hvem skal med?

Der er ingen polterbander som er ens, alle er unikke og det fordi at ingen kommende brud er ens. Tag derfor udgangspunkt i hvem bruden er, hvad hun kan lide og hvad hun ikke kan lide. En polterabenddag fungerer på en måde som en rystesammen tur, for alle kvinderne der skal med til selve brylluppet: veninder, søstre, svigerinder osv. Det kan være en god ide at spørge bruden ud til en gæsteliste, så du kan danne dig et overblik over hvem der skal med til polterabenden.

Fastsæt en dato

Når du har styr på hvem der skal med, så få styr på hvilken dag polterabend skal være. Dette kan tage lang tid at få styr på, når der er mange som skal med og få koordineret hvornår flest kan. Hvis ikke alle kan være med, så kunne det være sjovt at have dem på en alternativ måde. Måske med en lille video hilsen der kan afspilles i løbet af dagen.

Hvor mange penge vil I bruge på polterabenden?

Det er meget normalt at det koster et sted mellem 500-1200 kr. pr person for en hel dag inkl. mad og drikke. Når I er blevet enige om et budget, kan I også bedre udvælge hvilke aktiviteter I vil have og har råd til i løbet af dagen.

Hvor skal polterabenen foregå?

Når I har styr på datoen, så beslut jer for hvor polterabenden skal være. Skal det være der hvor bruden er eller skal bruden transporteres et andet sted hen? Stedet afhænger nok af hvilke aktiviteter I vil have.

Hvad skal I lave?

Hvad er bruden til? Er hun sports aktiv, er hun en hyggenisse, elsker hun at lave mad, strikker hun? Der findes utrolig mange aktiviteter som henvender sig til polterabend og der findes også mange steder på nettet hvor aktiviteter er samlet. F.eks.:

www.funguide.dk

www.polterabend.dk/

www.evento.dk

Find på aktiviteter som I kan udføre som hold, så det ikke kun er bruden der skal lave noget mens alle andre kigger på. Det er sjovest når alle er med.

Mad og drikke i løbet af dagen

De fleste starter polterabenden med fælles morgenmad måske sammen med drengenes polterrabend hvis det afholdes samme dag. Morgenmaden kan være noget I tager med hen til bruden eller I får hentet bruden og tager på cafe og får brunch. Det vil være en god ide at have drikkevarer med til i løbet af dagen samt lidt snack. Frokosten kan også være på café eller restaurant. Måske hendes favorit steder. Men er økonomien ikke til det, så kan I selv lave maden og tage med jer rundt. Husk at reservere borde på de forskellige caféer og restauranter.

Hvordan kommer I frem og tilbage?

Foregår alt inden i København eller I centrum af Århus, er det måske oplagt at tage det offentlig transport rundt. For så kan alle også være med til at drikke de spændende og sjove drinks undervejs. Men er der langt mellem akviteter kan det være en god ide at køre i bil og at nogle er chaffører i løbet af dagen. Har man også bil, har man også plads til alt det udstyr man skal have med sig i løbet af en dag. Hvis økonimien er til det, så kan man også leje en bus.

Husk at pakke en taske til bruden

Pak en taske med de ting som bruden skal bruge i løbet af dagen. Måske også pakke en snydetaske mens hun ser på, så hun rigtig kan spekulerer på hvad hun mon alt kan blive udsat for. Jeg ved at mange gerne vil være pæne om aftenen. Så sørg for at hun er med til at pakke det pæne tøj, ekstra sko osv.

Jeg har efterhånden været med til at planlægge mange polterabender. De har virkelig været meget forskellige. De første var spækket med aktiviteter og en stram tidsplan. Efter flere polterabender har vi fundet ud af, at det faktisk også er rart at der ikke er så stram en tidsplan og at der er mere tid til at snakke og hygge.

Her kommer en lille dagsplan som I kan tage udgangspunkt i og selv putte de akviteter ind som passer jer:

Fællesmorgenmad 1 time

Kørsel/transport til første aktivitet (tid?)

1. aktivitet (2-3 timer)

Kørsel/transport til frokost (tid?)

Frokost 1 time

Kørsel/transport til 2. aktvitet (tid?)

2. akvitet (2-3timer)

Aftensmad (1½)

Måske en 3. aktivitet (1½)

Fest / Bytur

Holder I polterabend på stramt budget?

Hvis man gerne vil spare lidt penge, kan man også lave nogle gratis akviteter og det kunne være nogle aktiviteter man kan bruge mellem de betalte akviteter. Det kunne f.eks. være selvskabslege som “hvor godt kender du bruden” eller quiz om bruden. Googler du det så kommer der rigtig mange gode forslag frem. Jeg var til en polterabend, hvor vi efter morgenmaden startede med en leg hvor vi hver især havde en lille gave med. Gaven skulle bruden pakke op en efter en og gætte hvem den var fra og hvilken historie der er knyttet til gaven. Nogle af disse lege kan også udgøre en betalende aktivitet. Der hvor man også kan spare lidt penge, er ved selv at stå for maden i løbet af dagen.

Et par andre gode tips

Et andet godt tip er at lave en fotobog om dagen og give den til selve brylluppet. Det er en udgift som er givet godt ud. Husk også at medregne de drinks som bruden drikker på byturen og hendes taxa hjem.

En gruppe af kvinder, som står ved bord med hamre i hånden og er ved at lave smykker.

Hvordan passer mine smykkeworkshop ind i en polterabend?

Er bruden kreativ anlagt, vil mit smykkeworkshop passe perfekt ind. De gange jeg har afholdt det til polterabend, var det den første aktivitet efter morgenmaden. Mit smykkeworkshop er udkørende og det vil sige, at jeg kan komme derhen hvor I er. Så mens I spiser morgenmad, stiller jeg mit smykkeworkshop op. I kan vælge at I hver især laver smykker til jer selv, men I kan også vælge at være fælles om at lave smykker til bruden. 

Grundprincippet i mine smykkeworkshops er en rund sølv- eller guldplade, som I selv smeder og banker på for at lave spændende mønstrer og teksturer. Jeg guider jer igennem hele processen og viser hvordan I bruger de forskellige værktøjer. 

Mine smykkeworkshops tager ca. 3-4 timer alt afhængig af hvor mange deltagere I er og det er afhængig af tilkobling til strøm. I kan læse mere om mine smykkeworkshops her. Ellers er I mere end velkommen til at kontakte mig og høre mere

sølvvedhæng hvor du selv kan fræse mønster på
Person der står med hammer og pundsel og banker på en sølvplade.
Dame med lang halskæde med runde sølvplader på

0 kommentarer

X
0
    0
    Din Kurv