Hvad sker der til smykkeworkshop

23. juli 2020Det kan måske være lidt svært at forestille sig hvad du på mine polterabend eller fødselsdags smykkeworkshops skal lave. Derfor demonstrerer jeg i dette filmklip, hvor jeg bruger pundsler til at præge en rund sølvplade med. Det er disse runde plader du på mine smykkeworkshop arbejder med. Der er forskelligt værktøj, du kan eksperimentere med og du afprøver først på et stykke kobber. Efter du har eksperimenteret og fundet ud af hvad du vil lave, arbejder du på det endelige materiale, som enten er på en rund sølv- eller guldplade.
Foruden pundsler som vist i filmklippet, er der også en micromotor til rådighed. Med den kan man lave mange spændende overflader og mønstre med. Som vist på billedet neden under, bruges der bor, kuglefræer og meget mere. Med micromotor kan du også slibe og polere den runde sølv- eller guldplade.


Når alle er færdig med at lave deres plade, vil jeg og hovedpersonen sammen beslutte i hvilken rækkefølge de enkelte plader skal være, hvor meget kæde der skal være imellem og om hun vil have perler eller stenperler imellem og hvor de skal placeres. Smykket bliver ikke færdigt til selve workshoppen, men jeg laver det færdigt på mit smykkeværksted. Det bliver sendt til hovedpersonen eller hvis det er en brud, vil hun få det til selve brylluppet. Med sådan et smykke, får hovedpersonen et unikt smykke og et evigt minde om en fantastisk kreativ og hyggelig dag.