Herre smykke og smykke med mange muligheder

30. maj 2020Igennem de sidste 10 år har jeg arbejdet med smykker både som lærling og som udlært guldsmed. Men det er ikke ofte, at jeg laver smykker til mænd. Det klassiske er vielsesringen og dem har jeg alligevel lavet en del af. Men ellers, så har det begrænset sig til manchetknapper, slipseklipse og signetringe. Her ses et udvalg jeg har lavet igennem tiderne.

Nyt smykke


Nu har jeg lavet et smykke, som jeg synes både kan bruges til mænd såvel som kvinder. Forskellen ligger i overfladen og hvilken slags kæde smykket bæres med. Vedhænget har en amorf blød form. På nogle måder minder formen mig lidt om de flade sten jeg samler på stranden. De er helt glatte og dejlige at have i lommen og gå og nulrer om. På den anden side ligner det også lidt en dunlop shell, som bruges til guitarspil. Alt afhængig af hvilken kontekst vedhænget bliver sat i, så ser vi alle noget forskelligt i formen, samt hvad vi forbinder formen med. Det synes jeg er utrolig spændende. Det er også noget af det som jeg synes smykker kan. Vi tillægger det mening og forskellige betydninger.


Med dette vedhæng har jeg også ønsket at give det forskellige muligheder. At det både kan bruges til mænd og kvinder. At det kan personliggøres med fræset gravering, symboler eller noget helt tredje. Dette vedhæng kan passe ind i flere kategoer, som herresmykke, damesmykke, konfirmationssmykke, studentersmykke, dåbssmykke, barselssmykke. Hvad ser du i formen?

Smykkerne kan købes i min etsy shop ind til videre i tre udgaver. Kontakt mig endelig hvis du kunne tænke dig at sætte dit personlig præg på dette vedhæng enten til dig selv eller en du holder. Det er jo fars dag på fredag. Har du husket gaven?